HELKVÄLLEN !! :D

hejhej hallå, kvällen i går var helt jävla underbar.
det började med att jag och frida åkte från rättvik med fem i fem tåget och blev hämtade av fridas kusin Linda(som förövrigt är fränaste människan jag träffat) på station och åkte upp till ejendals. stod och väntade i kö i ungefär tio minuter innan vi fick komma in i arenan. lämnade jackor och väskor och tog plats nere på den parkettbeklädda isen. när fridas föräldrar + linus och emil anlänt så började vi äta, maten var god och vi hade roligt :D broder ringde mig och sa att han hade med sig min telefon :D jag gick och hämtade den och min lycka hade nått till max ! sen inledde pellas&bäcker kvällen med lite humor och sång.

Programledare var Tobbe Olsson och Emil Nilsén, de stod och pratade en stund sen kom stiko-per larsson in med flaggan och introt sen kvalserien börjades spela, vi ställde oss upp och sjöng med. sen kunde matchen börja.
mora tog ledningen med 1-0 och en spänd stämning spred sig över hela ejendals.pi-ed fick matchstraff och då kändes det verkligen tungt.   i peridopausen mellan första och andra var jag så nervös och arg att jag inte visste vad jag skulle ta vägen.

andra perioden började och morten green gjorde 1-1 och taket på ejendals arena höll på att lyfta. jag trodde jag skulle börja gråta av glädje. efter lite ramsor och mycket "vi älskar leksand" så satte leksand 1-2, morten green den här gången med. tiden ville inte gå snabbt. leksand vann andra perioden med 0-2 .

mellan andra och tredje perioden så fick frida syn på stiko-per larsson och jag tog kort på dom två.
sen när tredje började så gjorde morten green 1-3 och sedan satte prestberg pucken  i mål och gjorde 1-4. mora reducerade flera mål så det stod 3-4. då blev det lite nervöst. med eddie spelade som en gud och när det var tre sekunder kvar så satte enequist pucken i tom kasse och matchen var klar. leksand spöade mora på borta plan med 3-5. festen kunde börja i ejendals.

jag och frida poppade en stund till Billion dollar baby som kom från falun. sen så gick vi ut för hela arenan kokade och stankt öl. jag träffade på bror och vi gjorde ett litet glädje skutt. sen runt halv ett så anlände spelarna på scen. jag , frida linus och emil stod längst fram och hälsade dom välkomna. Morten Green och Jesper Ollas bjöd på en liten dans uppvisning innan spelarna gick för att äta.

Pumpbolaget stod för underhållningen när spelarna var och åt. jag och frida passade på att posa med Emil Nilsén. Bror ringde mig och frågade vad jag höll på med. haha, han hade sett mig och frida stå och posa med emil , ahahha xD
sen gick vi och satte oss en stund, och sen fick vi för oss att gå på toa. då utbrister frida
"IDA, DÄR ÄR EDDIE!" och där står han. ny duschad och fräsch :D
jag får min tröja signad och ett kort med honom. sen frågade jag oliver ekman larsson om han bjöd på en bild. det gjorde han. så tog jag och frida kort med pi-ed oxå :D

frida träffade jens och när jag skulle ta kort på dom så skakade jag så mycket att jag nästan inte kunde ta kort ordentligt med en hand.haha jag var helt speedad efter att ha träffat eddie. haha okejokej, jag vet jagär en tönt. men jag tog kort på henne och jens sen så sprang jag till broder och hoppade och skrek att jag träffat eddie och oliver. jag var verkligen så jävla glad :D hahaha. sen när jag irrat runt efter frida som jag tappat bort ett tag, så hittade jag emil (fridas broder) och fridas mamma ¨. säger fridas mamma. - ida, gå fram och prata lite engelsk med kevin doell.
jag ba ja men okej. så gick jag fram och knackade han på axeln
jag : hello
han: oh hello, how are you?
jag: oh i am fine, and you?
han: iam fine thanks
jag: i think you are a really god player
han: oh thank you, have a great night.
jag: i will, you to.


så gick han, han hade nog lite bråttom. men trevlig som fan, fast han hade bråttom. och han pratade med värsta dialekten xD

sen så ställde vi oss i kön för att hämta jackor och väskor. folk kan ju tydligen inte uppföra sig ordentligt, tränger sig och klagar. så det tog dubbelt så lång tid.
men runt kvart över ett var vi på väg hem till frida. flummade på vägen hem och sov den skönaste sömnen på länge. kollade igenom alla bilder i morse, snacka om undebart.

som sagt, kvällen i går var helt jävla bäst och den bästa kvällen i hela mtt 16 åriga liv. jag fick träffa eddie och fick hans aoutograf. leksand vann över mora och leksingarna firade i ejendals som bara leksingar kan.

jag älskar att vara leksing
// ihda


jag och frida posar med Emil Nilsén


eddie och jag

(jag ser ut som en ko
men en lycklig ko)

hockeyonsdag

hej !
sitter nu på växt och djurlivs lektion och ska egentligen skriva om livets uppkomst, men jag tar en paus och skriver blogg i stället. i kväll skulle det egenltigen blivit innebandy på masn med the lisas men det blir hockeyresa till leksand med jouren i stället. leksand-björklöven i kväll, hä blir fint det :D
i natt sov jag den skönaste sömnen på länge, det satt riktigt fint.

i och med att folket på masen, förutom mig och frida, har förmågan att köra anden i glaset på nätterna, brukar göra att jag hetsar upp mig och kan inte sova och ligger och tänker. och när jag väl somnar så drömmer jag konstiga drömmar och svettas som en gris. så det kändes skönt att sova bra och inte vakna en enda gång under natten :D

i måndags blev det en massa flum, när jag egentlige skulle plugga engelska. jag hade tänt ljus och aläkt de flesta lampor. frida kom in i rummet för att plugga med mig. så föreslår hon att vi drar upp rullgardinen för då blir det mycket mysigare, i och med att det är mörkt ute och massor med snö (!) . så hade jag knutit fast rullgardins snöret i fönster bläcket för att den inte ska åka upp med en smäll och skärmma skiten ur mig, som det brukar göra. så knyter vi loss snöret och ska dra upp rullgardinen, och pang! så åker hela skiten ner och landar i min säng, och mitt huvud. så det blir ett jävla liv och jag och frida låter som ett gift gammalt par skojbråkar men kan inte hålla oss för skratt och det blir lite gapskratt och flummstunder även denna dag.
det slutar med att det inte blir nå plugg, emil, som i alla fall är lite tekniskt av oss alla, sätter tillbaka min rullgardin bak och fram (- den sitter mycket bättre då) jag och emma går ner på statoil och köper oss en dricka. sen rinegr jag till jason och flumar med honom i telefon i en timme och kommer på att jag kunde lika gärna gått djurvårds linjen i ljusdal, på samma skola som jason. jag fick lite ont i magen
sen sov jag en orolig natt, berodde nog mest på att de körde andeni glaset i källaren. vilket jag har stor respekt för. man ska respektera dom döda!

jag längtar efter appie och vill ha henne uppe i rättvik, jag får ju inte det. det är nog därför jag vill det, just för att jag inte får. och nu ska jag inte hem på två veckor.till helgen blir det till frida och sen har jag ju en till skolvecka. sen blir det helg och hem. men det är ju snart jullov, tackochlov och jag ska nog pynta mitt rum lite juligt snart.
fick den briljanta idén att vi ska baka ett pepparkakshus på masn, vi får se hur det blir med den saken.

nejjj nu ska jag vara aktiv i mitt arbete om jordens uppkomst och ursprung (yay)

hejhej leverpastej
/ ihda

skrockfull lördag

så äre lördag igen och jag sitter inne i falun hos moster och häckar framför hennes bärbara dator. åkte in med fem bussen hemifrån och lyssnade musik och läste trafikbok hela resan. det förvirrar mig fortfarande hur dom håller på att bygga om i falun. men moster sa att de skulle vara klara runt nästa helg, vilket väl är bra :D
helgerna går så fort och i morrn bär det av til rättvik igen för ännu en skolvecka.  på måndag så visade det sig att jag har prov på öken som jag helt glömt bort och inte tränat på, ajaj, det blir att hets träna i morrn. annars får jag väl helt enkelt att säga hur det är och göra provet senare. man kommer ju längst på ärlighet inte sant?

hockey på tv i går och till en början blev det enormt spännande när leksand låg under med 1-0 borta mot växjö och känslan av ilska började växa i magen när dommaren dömde bort leksands första mål. sen gjorde leksand 1-1 på riktigt och sen blev det 1-2, 2-2 och sen 2-3 då var det riktigt nervöst där ett tag. sen satte värmlands stolthet Pelle Prestberg två snabba mål på raken och leksand vann med 2-5. det satt fint på en fredag kväll :D eddie spelade bra som vanligt :D härlig liten intervju med Pelle mellan första och andra, "dom vi möter" och "att säga sånna där jävla ord när det är direktsänt i tv" haha okej kanske mycket roligare när man såg det live.
helkvällen(som jag inte alls tjatat om i trehundra år) närmar sig verkligen med stormsteg och jag ser fram emot en bra kväll med vinst mot *ora och lite mingel med spelarna sen. PIRRIMAGEN!* jag börjar bli mer skrockfull än vanligt nu, okejokej, att lägga nyklarna på bordet är faktiskt inte bra, det kan betyda otur.
men jag kan nu till exempel inte byta bakgrund på telefonen från bilden på eddie läck till någonting annat, nej det går verkligen inget, då kanske det gör så att leksand förlorar på både onsdag och fredag. så eddie får stanna som bakgrund. jag kan inte heller byta plats på leksandströjan som hänger i fönstret i rättvik, för då kanske det går dåligt för leksand. jag vet jag vet, det är störtlöjligt, men jag tror verkligen på att någonting dåligt händer då :O
anyhow så får tröjan stanna i fönstret och eddie får vara kvar som bakgrund i alla fall till kvalserien , minst!


såg en video från leksand-västerås nyss och de intervjuar Karlberg som kom tillbaka från en knäskada. i bakgrunden syns eddie i bara underställsbyxor, rawr.

jag har kommit underfund med att jag trivs som allra bäst i klacken under en bra match, där finns inga beskymmer, det är verkligen hakuna matata. leder leksand finns det verkligen inga sorger. den magkänslan är helt underbar !
leksandseger är bland det bästa jag vet.

jag avslutar med bild på idolen
idolbild helt enkelt

tackochhej för mig !


äntligen fredag

gud vad skönt med fredag,
dagen började med sov morgon till 9. sen en truttig mattelektion och en rolig datalektion med photoshop :D dagen var bra. åkte hem till falun med halv tre bussen. blir ju helt förvirrad när de håller på att bygga om så där :s, neaj, det är inte bra för hälsan. och på vintern dessutom. byggarbetare är smarta (Y)

det blev visst hockey i onsdags ändå, leksand blev saveade av jackman till slut och vann med 4-3 mot västerås efter sudden. snacka oma tt det pirrade lite imagen där. på onsdag är det leksand-björklöven, jouren fixar resan, frida fixar biljetten, tacktack :D efter matchen blev det russinkrig med frida och linus och en massa flum på tåget hem. frida(som fortfarande bor inne hos mig) lekte träffa-rätt-i-munnen-med-russin-leken och flummade till tusen .
idag ä'r et precis en vecka till helkvällen, ojoj längtar. sen en hel helg hos frida and the family. brrabra :D

leksand spelar nu mot växjö borta och det står 0-0 fortfarande, får väl se hur det slutar.


jag ger allt jag har, jag är en superstar.
sassa brassa mandelmassa
jag är en superstar

tjoho, nu blire hockey
/ihda


onsdag

hej !
har nu växt och djurliv och sitter i datasalen och ahr ingen ork att jobba. i stället uppdaterar jag min blogg och skriver om alla intressanta saker som händer mig i rättvik (host)
nyss så skulle jag printscreena en bild, men råkade trycka på knappen power i stället. och vad händer!?
jo hela datorn stängs ner, och blir svart. en onödig uppfinning, tänk om man typ har värsta viktiga dokumentet att skriva så har man inte sparat utan skriver på hela tiden, så har man skrivit en sida, eller mer. med superviktig information som man glömmer bort om man inte skriver ner den med det samma.  så ska man trycka på print screen av någon anledning, och missar knappen och trycker på den knappen som är ovanför (power) och ehla datorn stängs ner och dokumentet försvinner.
DINGDINGDING DAGENS INLANDSPROBLEM!
anyhow, så hände det som jag väntat och gruvat mig för hela veckan.
vi skulle köra traktor ! jag var nervös som ett bi och nästan skakade. vi gick ut på grusplätten som vi skulle köra på och där stod det 8 stycken traktorer. jag som ligger lite efter var ju i djurhuset veckan före när dom andra i min grupp körde. så fick jag fick en  grön traktor och en australienare som var rätt så trevligt (snygg) som hjälpte mig hur jag skulle göra och köra. han kunde inte så mycket svenska men lite, men vi pratade mest engelska.
så brummade vi runt där och körde slalom och backade och så. sen när det var dags att sluta och köra tillbaka , fick jag kärringstopp mitt i en backe xDxDxD men men det är sånt som händer,
mamma bara skrattade åt mig när jag berättade. i alla fall så var det skit roligt att köra traktor och längtar redan tills nästa gång vi ska köra :D
bild kommer väl sen, sitter på skolans dator och det dampar med uppladdningen.

i går var det städdag för mig och frida. dammsög och torkade mitt golv, städade skrivbordet och tvätttade. jag vet inte vad det flög i mig, jag fick nå ryck bara :O så städade vi köket och diskade upp allas disk som var där. och det var inte ens ansträngande, vad är det med mig?! :O haha, men det blev rent och fräscht. sen blev det desperet housewifes och en massa flum som vanligt.


i kväll är det hockey i leksand, och jag ska inte dit :O jag blir hemma och spelar innebandy med the lisas:D
juste, jag har ju fått en ny granne på masen . MIKKIZZZ :D har flyttat dig, glädjande. så nu blir det allt från lungt på masen. men det gillas.



nej, nu fick jag värsta längtan efter min köttbullssyster.
elin jag saknar dig till tusen och vi måste ses snart. ser verkligen fram emot den där helgen du har planerat, din lilla hemlighetare. haha, det var så jävla längesen vi lekte, var det typ min födelesedag? det var i juli, HUUUUUUR LÄNGESEN SOM HELST. du måste komma upp och sova hos mig i rättvik, vara med på mina lektioner och mysa med djuren. saknar dig hur mycket som helst. <3

nej nu ska jag nog vara lite aktiv i skolarbetet.
ha det hej och hå lilltå
/ ihda

måndag

hejhejhalllååå!
en ganska händelselös start på veckan. en redovisning och ett prov.
jag gruvar mig för morgondagen. först traktor teori, sen prov och sen köra traktor.
ojojojojjj, det här kommer gå till historien.
lalallaaalaa, jag ggruvar mig.

leksand spelar första hemmamatchen sen uppehållet på onsdag mot västerås. hoppas verkligen på vinst så man får bli lite glad efter alla dessa förluster .

skrev min önskelista idag, den är inte klar än men dessa saker har jag kommit på än så länge :
Leksands tjocktröja !
presentkort
systemkameraa
!(egenligen ganska onödigt när jag nu har en kamera och en mobil, men wtf, är man
bortskämd så är man )
fler glas av samma sort jag redan har i rättvik (:
bärbar dator
(okejokej, det fattar väl till ochmed jag att jag aldrig kommer få både en systemkamera och en bärbar dator, men mor och far kanske vinner på lotto för en gång skull, man vet aaaldrig :D)

sen kom jag inte på nå mera. men jag har ju redan önskat mig lite saker av världens bästa moster oxå:D
jag och frida(som för övrigt typ bor inne på mitt rum numera) fick värsta julstämmningen idag när vi satt och kollade på mysteriet på greveholm, lucia avsnittet. allt var så mörkt ute, den lilla snön som ligger på marken lyste upp hela skolområdet. åh jag såg verkligen allt framför mig. (sen när vi var nere på konsum så fick jag ännu mer julkänsla, för dom hade jättefina ljusstakar att sälja. jag ville köpa en, men jag kom på att jag måste vara ekonomisk så här före jul, så jag ska nog sno en hemmifrån och ställa i mitt fönster i rättvik)
hemma, hemma hos mig. dagarna före jul
pappas nytagna julgran(som är helt perfekt, eftersom jag lärt mig att pappa är en smula pedant) med julgranskulor, de värdefullaste längst upp så inte hundarna ska springa förbi och ha ner dom, de endrivna ljusen som det är alltid samma tjat över varje år.
-
men vem har lindat in dom här förra året ?
blablablaaa, men allt fixar ju sig till slut och det blir en fin jul. alltid hemma hos kusinerna, alltid samma ställe där hela min släkt suckar och vill byta kanal på kalle anka, ferdinand!

men jag gillar julafton med min släkt.
jag fattar inte varför alla ska ändra på allt hela tiden? varför inte låta det vara som det alltid har varit?
tradtionen är alltid bäst <3


jag längtar lite smått hem tror jag, det är därför jag ringer till mamma och pappa och berättar hur det går i skolan på ofta. haha,
mamma som är så snäll gav sitt coop konsum kort till mig så att jag skulle dra det och få poäng när jag handlar på konsum.
vilket tur att jag är så jävla glömsk och inte drar kortet när jag handlar.
yay me. *klappklappklappklapp*


nej nu ska jag nog dra mig hemåt till masn, sätta mig till ro i soffan, peta mig i näsan till ett härligt avsnitt av mysteriet på greveholm.

see ya
// ihda

snödag, tapetrivning och leksing

äntligen, äntligen ÄNTLIGEN! marken ligger nu vit i min kära by och det är en halv plusgrad. snön kommer nog smälta bort snart, men det är ju alla fall snö nu :D hoppas det är lite snö i rättvik oxå i stället för bara pissblöta gräsmattor och leriga vägar.
kände mig rätt så duktig i går när jag läste första kapitlet och gjorde frågorna till det i "du och jag i trafiken". hah, jag lär väl börja någon gång så jag kommer en bit på traven.

gick upp runt halv tolv och åt frukost. pappa håller på att göra om hallen, så efter frukosten så hjälpte jag honom att riva ner tapeten. det är rätt så roligt att riva ner tapeter, jag har en förmåga att tycka att det är roligt att förstöra saker. anyhow, så är det jätteroligt att riva ner tapeter, speciellt när man får bort jättestora bitar. då blir man så där glad och vill fortsätta.
men jag gjorde bara en vägg, sen lessnade jag ur.




just nu håller bror på med att prata vett i mina undulater att de ska vara lite tysta, haha, jag tror inte att det funkar precis.
idag bär det av till rättvik igen, upp till the mas. snart är det jullov och sen börjar vårterminen. och så står det inte på förrän vi slutar ettan. jävlar vad det går fort!

yesss, helkvällen börjar närma sig och på superstars hemsida står det att de kommer sända live från ejendals! fattar ni hur fränt det är? fler människor i leksand än i mora när det är mora-leksand. och tv som vi ska titta på är 144 kvadratmeter, helt otroligt! :D det kommer bli en toppen kväll. blir det vinst så kommer leksands spelarna tillbaka till leksand och så blir det mingel !!! inse hur jävla toppen det är ! fan vad jag älskar att vara leksing <3
en helkväll i leksand med mat och umgänge med frida my hockeygranne !
lllängtar.

nej nu tror jag nog jag ska spela lite sims, läsa harry potter och plugga på de två prov jag har till nästa vecka.

dagens låt :
staring at the sun - the offsprings
jag vill ha min telefon
men jag är


ha king, toalettring
/ ihda


början?

jahapp, då har jag en blogg oxå då. det har ju blivit nästan som ett mode, precis som med bilddagboken och lunar. eller som lunar och bilddagboken var förut i alla fall.
nu är du ju typ geeks, pedofiler och lättklädda fjortisar som har lunar
(pekar inte ut någon :P)

jag får se hur länge jag kommer vara aktiv på min blogg. det visar sig väl .


leksand spelade borta mot borås idag och vann med 1-3. vilket väl var ganska skönt efter de tre förlusterna på rad.
det verkar som de kommit in i en svacka nu. det är fan inte bra, och det är verkligen inte kvalserie stuk på hockeyn.
nu väntar västerås på onsdag. vinner dom inte då, vet jag inte vad jag ska ta mig till.

skolan flyter i alla fall på bra och jag trivs som handen i handsken :D
det är helt underbart. två prov nästa vecka och en redovisning. lite stress, men snart är det ju jul oxå :D det gör mig varm :D
men det kan gärna få komma lite snö oxå, just nu är allt mörkt och tråkigt.
på tisdag smäller det, jag lovar dig, ska nog gå ut på radion och varna.
JAG SKA KÖRA TRAKTOR !
haha, nejdå, så farligt är det nog inte. bara och gasa och bromsa hoppas jag? annars blir jag en fara för både mig själv och andra xD

sitter här nu och lyssnar på tarzan soundtrack och värmer mig med fridas leksandtjocktröja.
ska nog ta och köpa en egen i stället för att slita ut fridas kläder.

nej nu ska jag nog dra mig neråt till soffan och vara social med min käre far.

dagens låt :
människa - tarzan soundtrack


hörs av snart
ihda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0