följ min väg genom mörkret mot ett ljus

Hejs ! Sitter och tittar på Duke's of Hazzards med Fiah och Frida. Kom hem från skolan runt halv 4, sen kom Frida och knackade på och hjälpte mig att städa och diska :) när jag diskade lyckades jag skära mig på osthyveln, hur fan man nu lyckas med det, ont som fan gjorde de i alla fall. Hittade ett sista plåster i min sminkväska, som tur var! Hoppade sedan in i duschen en sväng, eftersom hela jag luktade ko. Gjorde sen mat med Frida, det blev kycklingwok med potatis, riktigt gott med mat. Var så hungrig när jag kom hem att mina händer skakade.

Lyckades så klart bränna mig på plattan, tappa gurkbitar som jag skulle äta upp i lortigt diskvatten och spillde saft på bordet, bra ida! Tror inte de riktigt är min dag idag, kan bero på att jag inte sovit så där jättemycket i natt. Hade hörlurarna på mig och lyssnade på Stikomusik hela natten, och därför har jag drömt att jag varit på Stikokonsert i natt med Frida. Stiko Per hade lånat några armband av Frida som han lämnade tillbaka, lite roligt vare xD

Idag har vi varit i lagårn med halva klassen och klippt kor, det var väldigt roligt må jag säga :D blev dock full med hår, men de är smällar man får ta. Nu ska jag åka med Fiah, Mikkiz, Malin och Linus till kvällfika,
hare bra.
/ i

Rättviken

Hejhå, sitter nu på golfbyn med Fiah, Mikkiz och Peter vår vän :) vi ser på pistvakt och är allmänt störda bara. Jason ringde nyss och vi pratade om verkligen ingenting i typ en timme, men de är väl så de ska vara :D. I morgon väntar skola och fotografiskbild, jag älskar att ta bilder med min kamera, känner mig så jävla bra när jag har systemkameran. Men dock inte lika bra som Mästerfotografen i Converse :).

Igår var jag och bror ute och sprang, är riktigt stolt över mig själv eftersom jag klarade av att springa över 1 kilometer utan att stanna, och eftersom jag har kondis som en 70åring. Nej nu ska jag inte överdriva. Ska till enåbadet med Hanna på tisdag och simma, ska bli skoj :D

Träninsvärk som fan idag efter springturen, men jag tog cykeln till bror och hämta lite grejer jag skulle ta med till Rättvik. Fick skjuts upp av mamma och pappa idag, handlade och sen lämnade de av mig i stugan. Efter en stund kom Mikkiz som med en storm och sen åkte vi och åt.

I morgon ska vi även leka bönder och vara i lagårn i en timme :D Väldigt nice :) Nu ska jag lägga in några rykande färska bilder från idag :D

man får va som man är när man inte blev som man skulle ;)
/ i


grey ships pass, into the west

Jag har knarkat musik hela förmiddagen och nu lyssnar jag på Kings Of Leon. Tänkte att jag måste lyssna va dom har för låtar i stället för att bara lyssna på sex on fire. Även om den är skitbra så vill jag inte nöta sönder den. Igår kväll var lite utav en depp dag, var allmänt sur och fräste åt mamma hela kvällen. Men idag äre bättre. Ska ut och träna med bror när han kommer hem från stan :D då blire springtur upp på hjälpberget. Känner att jag kommer kurka efter typ 100 meter. Min kondis är verkligen inte på topp. Men de ska bli roligt i alla fall :)

Telefonsamtal med Frida igår som bara var allmänt stört och konstigt, men roligt vare. Eftersom Frida inte är normal någonstans så kan de inte bli annat än tok ! Eftersom hon och Sandra varit på Leksandskryssning så fanns de ganska mycket stört att prata om.

Jag skulle sova ute i hallen i natt, så jag skulle få sova någorlunda när de är helg och allt. Pappa har bytt fönster på mitt rum och skulle måla de i morse. Men jag vågade fan inte sova ute på hallen, det var för läskigt. Så jag gick och la mig i min säng och somna, sen när pappa kom och målade och slipade så gick jag ner i hans säng och sov i två timmar till :). Läste och såg bilder från båten i tidningen och HELVETE va OEL va snygg på en bild.

Fick reda på att Frida ska ha Lantbruksdjurens skötsel med oss på måndagar, de blir riktigt roligt :D kan vi vara ännu mer störda i lagårn. Näe nu ska jag nog gå ner och titta på lite tv, eller nej! Jag måste plugga fotografiskbild och läsa en bok om fotografisk histioria, eller liknande. Och sen läsa ur en till bok, och sen börja på Guldkompassen som jag lånade igår på biblan. Vette fan hur jag känner för att läsa den, är inte så pepp som jag varit på andra fatasy böcker. Någon som läst den?
Eller ska jag kanske göra en header till min blogg. Äh nu vart de mycket å göra.
Lägger in en bild som jag kanske ska ha som header i stället.
Vilket seriöst inlägg det här blev då xD hahah
anyhow
see ya
/ i


hemma är alltid bäst

hemma igen efter en mindre intensiv skolvecka i rättvik. Har väl börjat lite smått med uppgifter på lektionerna, men som vanligt har vi redan hunnit hetsat upp oss över schemat och idrottsläraren. dock inte över matteläraren, som fjäskade med hemmalagat marknadsgodis på mattelektionen i tisdags. Vi misstänkte starkt att han hällt i råttgift eller liknande(men vi överlevde). Att vi hetsade upp oss över schemat är inte så konstigt eftersom de tagit bort vår lunch på tisdagar, ofta ni orkar gå i skolan i 5 timmar utan att äta lunch. nöötttterr! Inte heller så konstigt att vi hunnit hetsa upp oss över idrottsläraren när han utgår från att vi är helt inkompitenta och tror att vi bara suttit framför datorn hela sommar.
fan jag blir så arg, och de tär på krafterna och gör mig trött.
Min blogg börjar bli väldigt deprimerande, och de vill vi inte! de ska de bli ändring på :)
i kväll ska jag och bror se män som hatar kvinnor, som jag var så duktig och slösade 179 kronor på att köpa på statoil i rättvik i onsdags :D yay me :D
i morgon måste jag städa åt mina pippifåglar och söndag är de rättvik igen :D Nästa helg är det allmänhetens dag på skolan, och jag tycker alla ska komma dit och titta och köpa fika av oss då. så vi får in lite pengar till klassen :D

Sandra och Frida var med på leksandkryssningen i går och var lagomt dryga med sms :D men frida har lagt ut pengar och köpt en parfym till mig. TACK FRIDA :D eller i hope att hon gjort de. om inte så vare väl skitsamma :D
idag var vi i lagårn och lärde oss hur man gör med mjölkningsmaskinerna med rengöring och liknande, på måndag ska vi dit igen, fast klippa kor den här gången :D fan så roligt.
jag älskar att umgås med kossor.
men jag ska INTE bli bonde :D

nu ska jag gå ner och umgås med mina päron,
men först lägga ut en bild på ett stycke kusinbarn :D

SÅ JÄVLA SÖT!
/ i

en sista hälsning, jag saknar dig så.

Det är Tisdag, jag har inte lagt märke till vädret speciellt mycket idag. Jag har inte lagt märke till hur jag ser ut i spegeln, om mina ögon är röda av tårar eller om dom har de där blåa färgen som dom alltid brukar ha. Jag sitter i bilen på väg från Rättvik, mamma kör. Vi säger inte så mycket, skulle jag öppna munnen skulle jag brista i tårar. På sjukhuset möter vi upp kusiner, vänner och övrig släkt. Vi kramas och ler tafatt mot varandra. Mitt hjärta dunkar så hårt så jag tror att de ska hoppa ut ur bröstet på mig. En människa möter oss inne vid receptionen, jag lade inte ens märke till om de var en man eller en kvinna. Jag hade bara en sak i huvudet. Moster är död.
Personen följer oss ut i gravkapellet, det är snöslask ute och jag blir blöt om skorna, men jag bryr mig inte ett dugg i de nu. Min moster är död, slutat andas och vi får aldrig höra hennes ord eller se henne le igen.
Jag, mamma, kusiner och morbror får gå in först. Det hugger till i magen när dörren öppnas och jag ser hon ligga där. Vi går in och dörren stängs. Där ligger hon, men knäppta händer och stängda ögon. Under händerna har hon två troll. Jag minns med ens vad dom heter. Knoll och Tott. De två trollen som hon hade med sig när hon opererade hjärtat vid 12 års ålder. Jag håller mamma hårt i handen. Jag huklar och snyftar så högt att det ekar. Det finns ingen hejd på alla tårar, det är så mycket sorg och känslor som måste ut så jag mest chippar efter luft. Jag lägger försiktigt handen på hennes, jag drar efter andan när jag känner hur kall hon är. Isande kall, kallare än vattnet i hyn när man pimplar på vintern.
Morbror sitter på en stol vid hennes sida och smeker hennes hand, han nynnar en sorgesång väldigt lågt, så de knappt hörs. Elsa har skrivit ett brev och lagt bredvid henne i kistan, hon är tuff. Tar de bra och förstår mer än jag trodde. Matilda står mest tyst och tårarna rullar sakta ner för hennes kind. Jag kramar om henne och säger att de ska bli bra, även om jag inte tror på de själv. Jag börjar hukla igen och mina händer skakar. Tommy kommer och kramar mig, han säger "vet du vad som var de bästa med Maria, Ida?" får inte fram ett ord utan skakar bara på huvudet. Han svarar "Det spelar ingen roll om de hade varit Luleå eller Leksand som vunnit SM-Guld, hon hade blivit lika glad, för vår skull." Jag klämmer fram ett leende och kommer på att han har rätt. Hon levde för oss, för sina syskonbarn. Vi var hennes liv och hade hon inte haft så många, hade hon inte varit så här lycklig. Utan att jag märkt de så har personen som släppte in oss försvunnit för att sen komma in igen. Personen växlar några ord och frågar om vi vill ha en stund till. Jag hör inte vad mamma svarar. Jag böjer mig ner och viskar i mosters öra. "Jag älskar dig, sov så gott så ses vi igen. " Sen stryker jag henne över håret och viskar att jag älskar henne igen. Sen går vi ut igen och kramas med folk som står utanför och väntar på att få komma in och ge sin sista hälsning till henne. Jag har fortfarande ont i magen men de känns en smula bättre att jag fått sagt mitt sista hejdå.


Maria Björkman
5/8 1954 - 25/2 2009
sov så gott min bästa
vi ses igen.
<3


hemma

hejhå
är hemma från rättvik nu :) har haft roligt den här veckan och skolan har knappt börjat och vi får en massa grejer på oss direkt, men de är väl så de ska va (: mycket nya bäbisar i djurhuset och väääldigt mycket nya ettor. självklart har jag och mickis blivit kompis med de flesta som går i NPJ09. men sååå skare va :D
min stuga är typ jättefin och gullig, jag älskar mitt badrum :D

de var nån (a) som skrivit oel på ett bord i skolan ;)

jag, mamma och pappa åkte till orsa i tisdags och natruligtvis så spöregnade de! men jag tänkte fan inte åka hem igen utan att ha sett isbjörnarna, så vi trotsade regnet och gick in. men jag kände att de inte var värt att betala 540 spänn för att se isbjörnar med sterotypa beteenden. Stackars djur!
efteråt var vi in och tittade på nått slags museeum, sen köpte vi lite saker. jag fick en huvtröja, tack mami:D
sen skjutsade de mig till rättvik och lämnade mig där.
och nu äre fredag
i morrn lördag
OCH LARZ KRISTERZ!
eheh,
hejdå

regnit i orsa


chill tigrar!

isbjörn! jäävlar va stor hon va :O men stackarn gick bara fram och tillbaka och slängde med huvudet varje gång hon gick åt andra hållet. stackare!
tigrarna var typ aschill och ba låg inne och tittade på allt folk som var dumma nog att gå ute i regnet. björnarna hade fått ungar som gnagde på stängslet, sååå söta.
rättvik på söndag igen.
hejdå!

men de är okej, för du var värd allting, kap farväl

STIKO PER <3
jag sitter och lyssnar på stiko per larsson och är sjukt pepp inför morgondagen, som förövrigt består av att leka turist i orsa björnpark och sen flytt till rättvik :) har packat hela förmiddagen känns de som och jag vet inte ens vad jag packat och inte packat i. PANIK! jag kommer snart sitta här och hyperventilera i ett hörn för jag blir så nervös på de här. och de värsta är att vi måste flytta till campingen en vecka för den veckan ska moderat bandyspelarna ha våra stugor, de vare värsta! alltså, seriöst. jag måste verkligen sluta oroa mig över allting hela tiden.

på onsdag hoppas jag få besök av frida på golfbyn :) de blir trevligt, då fyller mikkiz år oxå :).
Jobbade sista dagen igår och får väl lön i slutet av nästa vecka :) och i helgen äre larz kristerz med frida och sandra, PEPPPAAA! på söndan ska jag, pappa och frida på lumshedens marknad innan vi åker till rättvik. fett nice.
nu ska jag lägga mig och läsa lite och sen förmodligen packa om väskan, för jag kommer säkert på nått jag glömt.
men först en bild på mig själv
för de känner jag för.
ääh , jag är kass på att blogga. måste gå en intensiv kurs i de :)

min mobil är bäst :)
+ att den har en spegel. muhahaha hejdå


lördag

hejs, idag blev de inge hockey för min del :( började jobba klockan 4 idag och slutade 9. jag och mami åkte hem och jag satte mig framför tvn och tittade på harpers island, det är sjukt spännande. de var sista programmet, och jag började kolla på de i kumla hos anna och david, och de var så spännande, lite lost varning dock, men fett nice. de komiska var att de avsnittet som var på tvn nyss var uppföljaren till avsnittet jag såg i kumla, NICE!
i morgon jobbar jag sista dagen :) sen på tisdag åker jag, mamma, pappa och bror till orsa björnpark på tittar på isbjörnarna, sen lämnar de av mig i rättvik och på torsdag börjar skolan :) cant wait tills jag får träffa NPD08 igen :D
ska börja simma med Mårshags tösen när skolan börjat på riktigt, de ska bli riktigt skönt :) men först ska jag klara av vecka nere på campingen. kommer bli så jävla drygt att flytta grejerna.

i fredags anmälde vi ju oss till seriepremiären mot västerås borta :) de blir jag, frida, sandra, emil och fridas päron, det ska bli fett kul. sen sover sandra och frida över hos mig i golfbyn :)
dessutom så kräver frida att jag ska ha en säng bäddad till henne hela tiden i min stuga, får väl offra mig att ha derå :)
måste sluta med låten jag knarkar just nu. fett nice.
nu ska jag lägga mig och läsa en ny bok eftersom jag redan plöjt igenom alla twilightböcker. dom är bäst!
hejdå

hockeyfredag

hejs, sitter hos sandra nu och lyssnar på twilight soundtracket, rob är bäst :) sandras mage låter som ett helt kärnkraftverk, eller hur låter ett sånt?
snart blire avfärd till leksand för hockey :) ska bli roligt, hoppas den matchen slutar bättre än onsdagsmatchen mot lulä. även om de blir tufft i kväll mot ryssarna, men i alla fall. KÄMPA!
sjuk är jag med, ont i halsen och hosta, men de skiter jag i just nu, för det är hockeytime !

näst sista dagen på jobbet i morrn, sen jävlar börjar skolan, flyttar ju på tisdag, ser fram mot de. och jag ser ännu mer fram emot säsongspremiären mot västerås, hoppas bara inte vi ska åka till skansen eller liknande med klassen då!
ledsen i ögat då ju.

nu ska jag hmmm, kissa
hejdå

jag är så kass på att skriva blogg xD


jag svalde mitt tuggummi nyss, men jag ska inte klaga

hej!
igår åkte jag, sandra och frida tåg till leksand. Gick in på mic-gallerian och köpte mig en halsduk sen gick vi och åt pizza. flummade runt och jag skrattade så jag nästan satte maten i halsen. ni är störda människor, mina vänner :)
gick till arenan och började titta på Mora- Salavat Yulaev. men den matchen sög ganska mycket, inge tempo alls. så vi gick typ tre varv i arenan och Frida och Sandra letade efter någon de kunde stalka. De tröttnade ganska snabbt på de, och efter en stund och Thina och Robert och vi umgicks med dom.
Härjade och jag dog flera gånger, men sandra dog mest när Hägga kom ut alldels vid isen innan match xD frida påbörjade en dokumentär oxå, den var mycket fin xD

Matchen slutade väl mindre bra, förlust med 1-4 mot lulä, men matchens höjdpunkt var Kimmo Lotvonens mål och Pajens tackling så plexiglasdörren öppnades xD dock saknade jag att se Eddie i målet, och efter matchen skämde jag ut sandra och frida genom att gå och skrika EDDIE EDDIE EDDIE EDDIE LÄCK! men rätt åt dom, eftersom dom skämde ut mig resten av kvällen :) hahah jag måste sluta skämmas.
snodde två bilder av sandra sen igår, eftersom jag inte tog med mig systemkamera på hockey, orkade inte bära på den. men fundrar på att ta med den i morrn, vi får se :)
jag har fortfarande inte bestämt mig för va jag ska ha på min leksandströja än. bara så du vet.
hejdå

thina och frida, typ innan sandra dog åt hägga xD

kära ejendals arena <3

hähäh, kära halsduk <3

peppppp!

wiho, snart är det onsdag.
hah xD
vaknade tio och gick upp vid den tiden, brukar ligga och dra mig i nån timme annars, men nu kände jag för att gå upp, dels för att dom inte är klar med taket än och sen kände jag för de :P höhö. eftersom internet hade bajsat på sig och jag var på väg att döda någonting för att inget funkade så tog jag cykeln till enviken och köpte biljetter till clas ohlson cup :) svängde in på konsum och tog ut pengar, sen träffade jag sandra en stund innan jag cyklade hem. hon var fiiiin i håret :)

i morrn åker jag, sandra och frida tåg till leksand och flummar oss med thina och robert innan matchen börjar :) är fett pepp på de, och jag har bestämt mig för att köpa en halsduk :) finns de inga halsdukar, då gråter jag :(
jag måste köpa så mycket nu känner jag,
måste göra en fin liten lista :
Leksandströja, matchtröja, antingen med ekman-larsson eller ollas
leksandsoverall
en ny cykel
nya längdskidor
jeans
underkläder
leksandshalsduk
och + en massa andra saker jag inte kommer på nu!
frida, du måste hjälpa mig köpa jeans, jag suger på de!
bara för att eddie läck inte spelar i leksand längre, så måste jag lägga ut den här bilden, och den är fett bäst, and i like it.
hejdå

jag är en sån tönt :)

pyjamasen på

sitter på rummet och har nyss varit nere och badat i ån med herr johansson :) de var typ skitkallt, men de är så mycket vatten så man kan hoppa i , istället för att gå. frös så jävligt att jag tog på mig pyjamasen,
stavas de pyjamas eller pjamas?
jag och mamma har varit i stugan i helgen och haft det bra :) Lotus är så jävla bortskämd och medan jag och mamma satt ute vid grillboden som pappa byggt på gården så kliver lotus upp på soffan och äter upp resten av godiset som är i skålen på köksbordet, fan hundjävel, va så arg när jag märkte de att jag trodde att jag skulle strypa honom eller nått! men, får väl skylla mig själv när jag låter honom va i soffan.
åkte hem idag och har väl inte gjort så mycket. jobb i morrn, efter i morrn har jag bara två pass kvar. SKÖNT!
snart börjar skolan, bara en vecka kvar typ, längtar :P

jag vet att jag är töntig nu
men jag måste
:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:F:

gaah, jag dör :F
nu ska jag ringa maria

hejdå


cmon shake, shake , shake it!

hallå, nyss kommit hem från broder, sovit där i natt. eftersom dom fortfarande håller på med taket så tänkte jag att jag måste fan få sova lite eftersom jag är ledig idag :U det är så jävla skönt att vara ledig. i morrn kväll jobbar jag 17-21, känns väldigt nödvändigt att åka till enviken och jobba i 4 timmar och sen åka hem igen, menmen, va gör man inte för pengarna? liite surt att jag missar kräftfisket båda gångerna iår, men de spelar inte så stor roll egentligen, så jävla mycket vatten som de är nu så äre väl nästan omöjligt att få kräftor, i alla fall att plocka själv, att lägga ut burar är ju inte så omöjligt med hur kul är de då?
INTE ROLIGT ALLS.
Fick sms av sandra i morse där de stod att jag har plats i bilen med dom till co cup. då blev jag lycklig, dagen kunde inte börjat bättre :D fint väder är det med, 23,5 grader ute och solen steker. hade inte dom här dumma takarbetarna varit här skulle jag lagt mig och stekt på gräsmattan, men nu har jag mindre lust med de xD
näe, nu ska jag lägga in bilderna som jag tog på min och sandras promenad, vilket var väldigt trevligt :)

ko-puss! sandra som har tagit bilden

jag döpte bilden till 5 små rumpor.
jag, sandra, frida, thina och vem?

ja och sandra hade fotokrig :)

avslutar med en liten bild på linghed

nu ska jag läsa breaking dawn,
jag är töntigast i världen när jag läser den, för jag sitter och småflinar för mig själv xD
hejdå

grattis på födelsedagen, jag saknar dig

hej. sitter i brors lägenhet och småtittar på galenskaparna som är i bakgrunden på tv. nostalgi. det får mig att tänka på moster. det är hennes födelsedag idag, det tar lite extra idag. har varit en jobbig dag. Men jag vet att hon har de bra i himlen nu.
Jag och mamma åkte ner till kyrkogårn och lämnade lite blommor i minneslunden, jag övningskörde ner. det gick okej.
på ett sätt är de ganska synd att hon inte har någon grav, jag vill ha någonting att besöka. men det är oxå skönt, för tänk om de skulle bli så att hennes grav inte skulle bli skött, det ser så illa ut.
jag kommer aldrig att vänja mig vid att moster är död, det tillhör inte min vardag, att hon är borta.
jag orkar inte.

snart är de clas ohlson cup, och jag hoppas verkligen att jag får plats i sandras bil, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till ! hörde från thina att stiko ska spela på cupen med, fy fan. de blir inte bättre. dä blint bätter.
då får jag träffa thina oxå :) de ska bli roligt, vi har ju aldrig träffats. och sen får jag träffa frida, jag saknar henne <3

i morgon ska jag lägga in lite bilder sen jag och sandra lekte, de var trevligt.
nu kallar breaking dawn på mig :F
JAG DREGGLAR <3


det är så tomt här utan dig
saknar dig <3
mary b

fjärde augusti tvåtusennio!

hej!
sitter på altan med sandra och läser :) det är typ tre killar på vårt tak som ska byta allt tegel, dom väsnas jättemycket, och inte är dom särskild snygga heller, BEEESVIKELSE. idag när jag skulle gå in i min garderob så står det en gubbe utanför fönstret i min garderob, fan va rädd jag blev xD
två veckor kvar tills jag flyttar upp till rättvik, tiden går så jävla fort, jag menar vafan har jag gjort på det här sommarlovet? JOBBATJOBBATJOBBAT! och nu när de inte är så långt kvar av lovet, då kommer solen.
men att gå djurvård är ganska soft, hoppas vi får åka till typ skansen eller liknande i början av året, som vi gjorde med kolmården.
jag saknar NPD08

i morgon ska jag jobba, sen har jag bara 4 pass kvar, och det är bara kvällspass, skönt som fan! snart är de co cup och jag är sjukt pepp, sen äre larz kristerz den 22a på berget, då ska frida bo hos mig, mycket trevligt.
nej nu ska jag gå och strypa dom som är på taket. eller nej, de ska jag inte.
hejdå
fan va jag är kass på att skriva blogg








RSS 2.0