Nyårsafton

Jag och frida sitter och dricker hockey och kollar på öl
ehm nej, jag är inte full :)
bara vääldigt störd i huvudet xD

Sverige-Finland 5-1
BRA JUNISAR :)
/ i

Leksand-Borås

Jag och Frida tog tåget till Leksand och käkade på äddäs favoritställe, pizzeria Amore, innan vi gick till arenan och härjade lite innan match. Sen kom Sandra och härjade lite mer med oss, as usual :)

Matchen slutade 4-0 till Leksand och Jocke höll sin sjätte nolla, två till och han har rekordet, som nu mera ligger på 7 nollor, och det har Eddie the eagle. Målen gjordes av Tomas Kollar, Daniel Hermansson, Peeelleeee P och Peter Nordström. Nordströms mål var klockrent och satt som gjutet i kassen bakom Borås målvakt. Men, äre bara jag som tycker att Lotvonen ser lite seg ut?
Men ja, Sandra, det var väääldigt synd att Hägga inte gjorde mål igår, det skulle fått väldigt trevliga följder. Men han kanske gör mål i någon annan match får vi hoppas, eller hur? :)

Efter matchen var Markus Persson och Kenny Källström i fanscorner, men jag hann tyvärr inte dit och lyssna på intervjun, var tvungen att åka hem direkt. Kom hem lagomt så jag kunde peppa till JVM, matchen mellan Sverige-Ryssland. Som slutade helt fucking underbart! 4-1 till Sverige och Oliver Ekman Larsson fixade sig en assist.

Extra cred till Pääjärvi Svensson, Tedenby och Markström, vilka lirare!
Och till OEL så klart, han är ju kingen :D

Nej, nu måste jag gå och packa
i morgon kilar jag till Frida en sväng och blir där över nyår :)
Men först lite bilder innan jag kilar i väg.
/ i



krigarface på number 11



Älskar det här!

Jag älskar att Dalarna och framför allt Linghed får mer och mer snö hela tiden :D Igår var jag och Jason ute och härjade i snön till klockan halv 1 på natten, jag kan inte få nog av snön och kylan :D Idag har vi varit på dambandy i Karlsbyn och frysit i två timmar, trevligt det med, men mina tår tog nog stryk av det, dom gör ont :(

I morgon ska jag och Maria in till den stora staden Falun och shoppa loss för våra presentkortspengar, wiho :D kan jag verkligen behöva eftersom jag och mamma städade ur min garderob idag, en massa kläder som jag inte använder som bara ligger där.

Leksandvinst idag borta i Bofors, på straffar. Säger bara JOCKE ERIKSSON! :D
Härligt grabbar :D
på tisdag gör jag, sandra och frida en liten roadtrip till Leksand och tittar på hockey, wii. Sen står de inte på så är det nyår och jag åker till Frida :D

Mycket trevlig vecka framför mig :)
nu ska jag spela backpacker
/ i

Äntligen Julafton

 Julafton gick så förbannat snabbt att jag knappt hann med! Dagen började med grötfrukost och sen en tripp upp till hyn på en uppfriskade promenad med familjen. Sedan hem fort som fasiken för att duscha, sminka, klä sig , fixa hår, vara nervös inför tomtens ankomst, osv osv. Åkte ner till strömmen till släkten och åt mat, tittade på Kalle Anka, åt lite fika, åt lite ost och kex, sen knackade det på dörren, vem kan de vara så här dags? :O

Jodå, han kom till slut, tomten, och som vi har väntat. Till mig anlände han med
En ny telefon!
En pyjamas
Presentkort på både Gina Tricot och Stadium
Hudlotion, duschcreme och handcreme från oliva
En kokbok med mosters recept i
Säsongskort på simhallen i Rättvik, jävlar va de ska simmas
Backpacker 3 med två tillhörande expantionspaket, ett dataspel alltså
En ny väska

och ja, jag tror det var allt :) men det är inte så bara det där inte. Telefonen är stöttålig, en samsung som egentligen är ganska ful, men jättebra! Jag älskar den :)
Tänkte mest fylla det här inlägget med bilder :D

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!
Maria, vafan ska vi göra på nyår? :O




Ida Emilie Louise

Nellie hade de bra i morfar Jans knä :) Hon vann även priset för snyggast frillla :D

en massa mat!
Och nu, en bild på nya pyjamasen och baksidan på telefon, sen ska jag fortsätta mitt otroligt intressanta liv framför backpacker 3 :F
va fick du i julklapp?

/ i


Julmys

Jag och Mathilda bakar knäck, eller just nu bränner vi fast knäck i kastrullen
I morgon är det äntligen julafton :)
Papi och mami har klätt granen, den är underbar, en massa julmat nyss, määttttttt. I morgon kilar vi upp till hyn och säger God Jul till Appie och tänder ett ljus, kilar iväg till kyrkogården och tänder ett ljus för Moster och Nils, sen drar vi ner till strömmen och firar med släkten. Det ska bli en mysig och efterlängtad julafton :)

Vad ska ni göra över jul?

Nej, nu luktar det brända mandlar
ljuvligt. Måste kila och hjälpa Mathilda
Ha en underbar 23 December :)
/ ihda

 


Långkalsonger och stickat

Om du inte sett filmen Avatar, så måste du göra det nu! Jäklar va bra den var, helt galet. Både jag, Lisa och Maria var helt inne i filmen, fast Maria var värst, som vanligt xD Tur att hon inte kom med kommentarer hela filmen som under New Moon, "Måste hon jämt se så jävla vrålkåt ut?" "haha! han har stjärthaka." osv osv. Men Maria är bäst i alla fall :)

När jag kom hem från stan hade mamma gjort köttbullar, tack mamma <3 Dom ska väl egentligen vara till julafton men jag var tvungen att smaka :D. Alltså, i morgon är det den 23, dan före dan. Sen är det julafton, äntligen. Jag fattar inte varför jag längtar så mycket, så här mycket har jag inte längtat på länge, jag menar jag är ju inte som Sandra som inte kan sova natten till julafton för hon är så speedad, men det är nog för att jag inte har en jävla aning om vad jag ska få i julklapp, är det därför jag längtar tro? fullt troligt.

Just nu springer jag runt i långkalsonger och mammas stickade tröja, som jag inte kan bestämma mig om den är ful eller inte, är den ful?

Nej, nu ska jag fortsätta med att vänta på tomten och vara störd med Thina på msn, för ovanlighetens skull.
hejdå / i


Jag älskar att vara Leksing.

Helt sjukt, den här videon som jag nu kommer lägga upp ger mig rysningar i hela kroppen, det är helt jävla sjukt. Och det går inte att beskriva hur jag känner för detta lag och förening, för jag känner så mycket. Man måste uppleva det själv för att förstå. Jag älskar att uppleva det varje gång jag går på hockey, precis varenda match. Även fast det är förra kvalserieintrot så kan jag inte mer än älska det när jag ser den och hör musiken och hjärtslagen. Jag är så dålig på att beskriva, så ni får ursäkta :) men det här ger mig sånna rysningar och jag älskar det.


Undulat :)

Det underbara med att ha djur, det är att de alltid uppskattar en när man kommer hem. Jag har två unudlater, en grön och en gul och när jag är hemma på helgerna eller loven så kvittrar de extra mycket :) Speciellt när tvn är igång eller om jag spelar musik. Det är en utav anledningarna till varför jag går Djurvård och tycker om djur så mycket, dels för att de är så fina och för att de uppskattar en. Spelar ingen roll hur länge du varit borta så blir de alltid lika glada när du kommer hem.


puss på kiwifågelundulaten :)
/ i


Jag har en sjuk bror

Natthumor när den är som allra bäst.


4 dagar kvar till julafton
kan knappt bärga mig!


frostbiten

Jag älskar de här vädret! -17 och 2 decimeter snö :D Idag följde jag med pappa ut på en promenad i kylan. Jag, han och Lotus gick till klockarnäs för att möta mamma som åkte från jobbet. Kylan bet i kinderna och ögonfransarna frös till is, det är så det ska vara, så här 5 dagar före julafton. Visst är det underbart med vinter?

Passade på att ta lite kort idag, men jag tror det var lite för kallt för min kamera, så jag gav upp hoppet. Men några bilder blev det i alla fall. Dock inte så bra bilder som kusin Matilda får ;) Måste nog öva lite.

Jäklar va snabbt de går, det börjar mörkna nu, om en kvart äre säkert kolsvart.

Just de ja, igår hade vi knytis, lillajulafton och allmänt trevligt med the snusks, aka Johanna, Bea, Elin och Joss :) Började med att nästan hungra ihjäl i väntan på Elin, men när hon väl kom så satte vi oss ner och åt en paj som jag gjort och den underbara lasangen som Elin hade med sig. Och ja, naturligtvis så glömde jag kameran hemma, bra Ida. Men för att se bilder så kika gärna in på elins blogg här. Efter julklappt utdelningen så hade vi en hetsig diskution om vargjakten, jag och Elin är för vargjakt medan Bea, Joss och Johanna är emot det. Vad tycker du om vargjakten?

Jag och Bea tog halv elva bussen hem med våra julklappar. Jag fick förresten världens underbaraste sjal av Johanna från Gina tricot och en bok av Bea, tack så jättemycket tjejer <3:D
Nej nu måste jag kila, mamma ska skjutsa mig till Sandra snart.
men först en mysig vinterbild, eller två.

/ i


Awesome!

Det är ganska fantastiskt att man kan ha så olika vädertyper. Jag menar för ett halvår sen såg det ut som på översta bilden och nu ser det ut som den nedersta bilden, och det är taget på samma ställe. Så jäkla fränt! När första bilden togs vare 23 grader ute, nu är det -14, 37 graders skillnad, det är fränt.



skillnad


Linghed <3

måste bara börja med att säga en sak som gör mig så jävla lycklig.
JAG FICK G I MATTE!
Snacka om att en sten föll från mitt hjärta, jag är så lättad :) Sista dan i skolan idag och nu har jag äntligen jullov :D:D:D Jag och Mikkiz  fick skjuts hem utav Röding, lyxxx som fan, i stället för att sitta och plågas på en buss och sen konka hem väskorna.  Istället kom jag hem mycket tidigare än planerat och la mig i soffan för att dö en stund innan jag kuta ut, höll på att frysa ihjäl!!!!!!, för att ta lite mysiga vinterbilder, dom blev inte som jag tänkt mig, men dom får duga :) Ska lägga in dom strax.

Bara en vecka kvar till julafton idag, jag längtar så sjukt mycket. I morgon ska jag och mina kära vänner ha lilla julafton med lite knytis och julklappsutdelning, kameran följer med så klart :D


Leksand-Växjö igår, jag och Frida kuta runt framför arenan och väntade på hennes föräldrar som hade min biljett. ahahhahaa alltså fyfan, Frida är en sjuk människa, vilket jag är glad för :) Matchen slutade hela 8-3 och nyförvärvet Herrmansson gjorde hattrick, de må jag säga va ett bra nyförvärv. Bror sa att Leksand var på g att värva en center, men han visste inte vem :O spännande. Nu är det juluppehåll och inte match förrän den 27, borta match mot Bofors. Blir även resa dit med superstars, vet dock inte om jag kan vara med... vi får se. 29 är det äntligen hemmamatch igen, Jag, Sandra och Frida tar en roadtrip dit med tåg, favorit i repris från i somras :D <3
Nu ska jag nog kuta ner å äta lite korv och mackaroner, jag är redan så trött på julmat att jag vill kräkas xD
men först lite bilder från idag.




ingen jul utan domherrar.
/ i


Julshow i skolan

Jag sa det igår och jag säger det idag, fyfan va bra julshowen gick :D Är så nöjd och glad över att den blev bra, men kort. Isabelle Hamberg och Johanna Nyling, ni ska ha så stort tack över att ni finns och över att ni är så sjuka i huvudet.

Jag och Isabelle gjorde sketchen Tennisspelaren som Galenskaparna har skrivit
ett under att jag inte skrattade ihjäl mig åt Isabelle
och här är anledningen!

AHAHHAHA!

Men jag klarade av att hålla mig
tänkte lägga upp den äkta sketchen som galenskaparna har gjort med


sen fåre räcka för idag.
HEJDÅ :D

trubble waits for us now, 'cause we're playin' with fire

Woho
jag sitter och lyssnar på brolle :) Så jävla lättad över att den här veckan snart är slut och jullovet väntar :D När jag kommer hem till Linghed lovar jag att det blir en massa jul och vinterbilder :)
och av någon jävla anledning så har jag tvn på i bakgrunden och det är förlossningsakuten på 4an, inte mitt favoritprogram direkt, usch, snacka om att jag blir skrämd, jag ska aldrig skaffa barn :s
eller det kanske finns kejsarsnitt oxå.
Alltså, vilka problem jag har xD

I kväll är det hockey, jag längtar så jävla mycket. OEL är dock inte med :( eftersom han stuckit till Kanada och JVM nu, hoppas verkligen de går vägen för junisarna iår :) Patrik Carlsson är dock tillbaka efter operationen och det är awesome! :D Saknat purra på plan!

Appropå sakna. Jens Bergenström haru ju äntligen fått börja träna på is och efter jul gör han nog premiär i laget igen :D:D:D det betyder dock att hans blogg läggs ner efter den här veckan :( men ska bli kul att se han på plan igen!
Nu ska jag visa hur mycket snö det är i rättvik

ehm, ja xD
min webcamera är ju inte så där jättebra.
men de är mycket snö i alla fall :D

roger över roger ut
/ ida

Blir lika förvånad varje gång.

Jag som människa är ganska hetsig av mig, hetsar upp mig över minsta lilla och får ångest xD
jag förstår inte hur jag orkar med mig själv, och jag förstår inte hur min familj och mina vänner orkar med mig när jag hetsar upp mig över ingenting.

Matteprov idag, nationella, del 2, kändes helt okej faktiskt blev förvånad över mig själv hur mycket jag kunde. Sen nervös hela dagen, kunde inte sitta stilla och koncentrera mig på första hjälpen genomgången, stress stress stress, svårt att få i mig lunchen, sen övaövaöva, sticka på so och göra prov sen övaövaöva och nervösnervösnervös.
sen var julshowen och den visade sig vara en succé! och roligt hade både vi på scenen och dom i publiken.


varför
frågar jag nu mig själv
Varför hetsar jag upp mig när jag vet att de kommer gå bra?
nått att öva på:)


Nu ska jag och muttis plugga till fiskprov i morgon
sen är det hockey <3

Bjuuuuur på en bild.
hejdåis



Jens blogg gjorde min dag.

Verkligen
det här lyste upp min emodag.
God bless jens blogg :D


dö, tvåljävel, dö.

hatar världen mig ?
Nyss var jag inne på toa och tvättade händerna, när jag skulle pumpa ur tvål ur tvålgrejen så sprutade det rätt på mitt linne och mina byxor, jag gjorde ett tappert försök med att torka bort med, men nu ser det i stället ut som om någon saggat på mig.
tack, verkligen tvåljävel, tack!

Den här veckan i skolan känns jävligt onödig, nog för att jag har tre prov och en julshow, men jag vill inte, orkar inte och bara bajs på allt. Fast bara tio dagar till julafton idag, wiho. Men jag orkar inte vänta tio låååånga dagar.
I morgon, tisdag, har jag först Matte nationella prov, sen en jävlans massa lektioner, samhällskunskapsprov och en julshow på kvällen. Inte konstigt att man får magkatarr inte.

På onsdag är det i alla fall hockey har ju något att se fram emot
Leksand-Växjö
toppmöte, kom igen pojkar!

näe men nu lär jag göra nått vettigt på lektionen.
eller kanske gå och lägga mig under täcket och sova i tio dagar
vakna upp på julafton
tacka och bocka för julklapparna
ge mina julklappar som jag köpt till mor, far, bror, kusiner osv
önska dom en god jul
för att sedan gå i ide igen.

låter som en mycket bra idé.
hejdå!

Hey baby, allt såg dysters ut.

"Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handen. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndromet orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit kläm. Det kan till exempel bero på

*Senknutor eller inflammerade senhinnor
*infalmmerade leder eller artros i handen
*att väska samlats, på grund av till exempel hormonförändringar.

Om trycket är kraftigt eller långvarit kan nerver och muskler bla bla bla "

Nej, nej och nej
jag har inte så där jättestor lust att skriva en uppsats om karpaltunnelsyndromet
jag har inte så där jättestor lust att ha tre prov nästa vecka.
och jag har ingen jävla lust att få IG i matte A heller.
dö.

Okej, det blev en väldig deppig början av detta inlägg, men man kan inte va glad jämt xD Och dagen idag har varit ganska onödig, eftersom jag försov mig i morse, för ovanlighetens skull, så hade jag lika gärna kunnat legat kvar där till klockan 11. Bandyn igår var väl i och för sig ganska okej :) Hallen var fin! och går gärna dit flera gånger, fick ju till och med en fribiljett av min lärare idag xD Tack för den :) Och en massa ++++++ för att det snöade idag :D och att det nästa vecka ska bli typ snöstorm :D:D:D äntligen snö och kanske en vit jul.
Förresten så måste jag be om ursäkt för att jag inte lägger upp bilder
men har ju inte precis den bästa telefonen
kan ju alltid hoppas att jag får en i julklapp av papi :D


nej, jag lär väl dra igång med min uppsats om karpaltunnelsyndromet.
/ i



Du ser för bra ut i svartsvart lugg och blå annorack

Markus Krunegård och Säkert passar utmärkt att plugga till!
Men så var de ju det där med att orka plugga också...

Nationellt prov i matte A idag, gick väl ganska okej, tror jag. Det kändes ganska okej efter att ha diskuterat med Maria efteråt och kommit fram till att vi skrivit samma svar och tänkt lika på sista uppgiften. Andra delen på tisdag, sen får jag hoppas att jag verkligen får G, håll tummarna för mig!
Efter provet var det meningen att vi skulle åka epa, men den ville inte starta, djurhuset fick underhålla mig och Maria före lunchen. Efter lunch hade vi ellära av någon anledning, som kändes ganska onödigt, för jag lärde mig inte ett skit. Eller det beror ju på hur mycket man lyssnar på vad läraren säger, eller om man sitter och misstolkar allting. Jag, Mikkiz och Maria brukar vara ganska bra på det sistnämnda. För vi är så otroligt mogna :)

Känner att jag har ganska mycket att göra nu
tre prov nästa vecka är inte speciellt lockande..
men måste göras
och sen är det ju jullov, som ska bli så jävla skönt! Och übermysigt med julafton och julklappar, bara det kan komma lite snö så man kommer i stämning, för just nu känns de inte som den 9 december utan mer som den 27 mars eller liknande.

Nej, nu måste jag sätta igång med pluggandet
Mikkiz kommer över och hjälper mig plugga snart
då kan jag inte sitta här och häcka!
Bandy i nya hallen i kväll med Frida.
Ska bli skojs :)

mitt fina "det blev jobbigt nu" face.
HAH!
/ i

 


Grattis Frida!

wihooo
grattis på 18 års dagen Frida!


Mina kära vänner

Nu, mina kära vänner
har de gått alldeles för lång tid
sen vi sågs allihopa
jag saknar oss
så inni helvete
<3


idasandrafridathina
oslagbart
så jävla oslagbart


Innebandyfredag

Nationella proven i engelska A idag, får hoppas att jag får mitt jävla mvg nurå, sen till falun och irra runt på stan med Maria och sen hem till kära Linghed, fyfan va jag älskar att vara hemma. Slog in lite julklappar och sen drog jag och Jason till nya idrottshallen i Enviken, vid namn templet och kikade på när Enviken mötte Strömsbro, de vann till sist med 4-2 :D
Och så klart, så gjorde jag ju världens vurpa när jag skulle ställa mig upp och ta kort och lyckades slå i båda knäna och lite av kameran, men den klara sig, huvudsak det. Jävligt roligt att jag måste skämma ut mig vart jag än går xD Heja ida friskt humör!

I morgon är jag ensam hemma hela förmiddagen, ska bli skönt :) kan ju alltid hoppas på fint ta-kort-vääär, men vi får väl se hur de blir med den saken. Mamma har i alla fall julpyntat lite hemma och det är nu jag fattar att det snart är julafton, verkligen inte långt kvar. Men hemma är det så mysigt så, till och med Lotus har fått en liten julstjärna ute sin lilla bod, han med, tur att han inte alls är nå bortskämd ;)

Kalajs i morrn å ja, B1 och B2, Louise och Emilie,  bjuder på smörgåstårta och Leksand spelar mot Växjö borta, jävlar va saker jag har att göra i morrn. Plugga matte måste jag göra också. helvete, ångest. vill inte göra nationellt prov i matte a. döda mig någon?

Nu ska jag njuta av Markusmusik och sen vårda mina ömma knän :)
/ i


RSS 2.0